donderdag 22 april 2021

4 Tips Voor Bewoners van Nieuwbouw

 

 

4 Tips voor Bewoners van Nieuwbouw Succesvol van Start te Gaan met Eigen Stijl

Nieuwbouw is een volledig leeg doek, een kans om jouw masterpiece te creëren. 

Lege doeken kunnen veelbelovend en tegelijkertijd intimiderend zijn. Hier heb ik voor jou vier tips om je kans te grijpen en jouw stempel op jouw nieuwe omgeving feilloos te zetten. 

 

1 – Basis

Het juiste materiaal is de sleutel.

Kies een materiaal dat jou aanspreekt en tegelijkertijd de essentie van jouw stijl bevat. Wanden en vloer zijn grote oppervlakken en dragen veel bij de sfeer. Is jouw stijl bijvoorbeeld klassiek, kies een vloerbedekking die je met de stijl associeert, zoals een visgraat vloer.

Een materiaal op een vernieuwende manier toepassen kan ook een creatieve draai geven aan jouw stijl.

 

2 – Verlichting

Jouw stijl benadrukt in sfeerverlichting.

Lampen zijn te vinden in talloze keuzes met verschillende vermogens, lichtopbrengst en gevarieerde lichtkleuren en stijlen. Overweeg de voordelen en nadelen van elke soort zoals zuinigheid, levensduur, prijs, duurzaamheid, kleuren en of ze wel te dimmen zijn. Let op de lichtbronnen, maar ook op de vorm, materiaal en lichtbundel.

Functionaliteit en stijl zijn even belangrijk en met een mooie combinatie worden lampen zowel de sfeermakers als de eye catchers in jouw interieur. 

 


 

3 – Inspiratie

Jij bent uniek.

Wat jou inspireert is een deel van wie je bent. Spiritus is het bijbehorende Latijnse woord en het betekent “geest”. Maar inspiratie vind je overal, ook in alledaagse dingen.

Neem bijvoorbeeld een van jouw passies als inspiratie, wat je liefhebt houdt jouw creativiteit altijd opgewekt.

 

4- Kleurenpalet

Bepaal jouw kleurenpalet.

De eerste stap is een kleur kiezen die je graag in huis wilt. Daarna ga je aan de slag met kleurencombinaties. Daarvoor kun je standaard kleurencombinaties die jou aanspreken kiezen, zoals een harmonische monochromatisch, een contrasterende complementaire of een speelse triatic.

Wees maar vooral bewust van jouw persoonlijke kleurassociaties want dat is juist wat jouw omgeving eigen maakt.

 

Ik heb meer over kleurencombinatie geschreven. Wil je meer tips over hoe je je eigen kleurenpalet vastlegt? Mijn eigen methode leg ik uit in de arckintMAG #4:

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten